Dan belog štapa 15.10.2014.

Povodom Međunarodnog dana belog štapa, članovi Saveza slepih i slabovidih lica Jablaničkog okruga organizovali su u Leskovcu akciju „Prošetajmo zajedno”.

Obeležavanje ovog datuma podržao je i Grad Leskovac, uz čiju pomoć su postavljeni semofori sa zvučnom signalizacijom na raskrsnici u samom centru grada. Milivoje Đokić, predsednik Saveza slepih i slabovidih lica Jablaničkog okruga, istakao je da je postavljena ovakve signalizacija od velikog značaja za sve slepe i slabovide osobe.

-Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na pruženoj pomoći i molim sve Leskovčane da ne ošteđuju ove semafore – rekao je Đokić.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana belog štapa, Dejan Cakić, član Gradskog veća, prošetao je glavnom ulicom sa povezom preko očiju i belim štapom.

– Grad Leskovac je preduzeo određene mere kako bi se stvorili uslovi za kvalitetniji život slepih lica, postavljeni su semofori sa zvučnom signalizacijom, kao i „reljefni” trotoari, ali radićemo i dalje na poboljšanju uslova – rekao je Cakić.